Recent Posts

Talas protesta protiv Netanjahua u Tel Avivu

TEL AVIV, 8. marta 2015.Nekoliko desetina hiljada ljudi okupilo se danas u Tel Aviv na skupu protiv odlazećeg izraelskog premijera Benjamina Netanjuhua, pred izraelske parlamentarne izbore, zakazane za 17. mart.

To je najveći protest u okviru predizborne kampanje koji je organizovala nevladina organizacija “Hiljade ruku”, koja se zalaže za mirovni dogovor s Palestincima.

“Izraelski građani traže političke promjene i mirovni sporazum. Sadašnja vlada nije uspjela u ekonomskoj i socijalnoj oblasti i nije nam donijela bezbjednosnu sigurnost”, izjavio je jedan od organizatora Dror Ben Ami.

Skupu se obratio bivši direktor izraelske tajne službe Mosad, Meir Dagan, koji je kritikovao politiku Netanjahua i njegove desničarske stranke Likud.

Pristalice Likuda najavile su sličan predizborni skup naredne subote.

Izborna trka je neizvesna između vladajućeg Likuda i opozicione Laburističke stranke Isaka Hercoga jer obije stranke imaju istu podršku javnog mnjenja u Izraela.

Analitičari smatraju da Netanjahu ima više izgleda za fomiranje koalicione vlade jer ima podršku radikalnih desničarskih stranaka.

DIGITAL CAMERA

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net