Recent Posts

Avio piste koje trebaju da se izbjegavaju

 U satima čekanja na aerodroma čuju se različite informacije koje podizu tenziju. Vazduhoplovni stručnjaci slažu se u jednom, da se celicne ptice održavaju kako treba, njihova starost ne bi trebalo da utiče na bezbjednost saobraćaja. Naravno, zahtevaju duže preglede i super detaljne kontrole. Stručnjaci smatraju da nije pitanje koliko stari avioni su manje efikasni, trebaju im češći i ozbiljniji pregledi, traže više sredstava kod popravki, ali to ne znači da su manje bezbjedni.

Postoji izreka među pilotima: “Bilo kakvo slijetanje poslije kog možeš da prošetaš je dobro slijetanje.“ Ali to sve dok ne sletite na mjesto kao što je aerodrom Toncontin u Hondurasu. Ovdje se nalazi jedna od najkraćih pista na svijetu i nije čudo što se najiskusniji piloti  preznoje pri slijetanju, a da ne govorimo o putnicima.
 Aerodrom Paro u Butanu je najekstremniji primjer jer samo osam pilota ima dozvolu da sleti ovdje. Okružen vrhovima Himalaja, Paro je jedan od najizazovnijih aerodroma za pilote.Nalazi se u dubokoj dolini između planinskih vijenaca, strmih padina i piloti moraju naglo da skreću između njih neposredno prije spuštanja.
 Aerodromi na ostrvu St, Marten u Karibima ili Madeira u gradu Funšar (Portugalija) su takođe
353005veliki izazov. Mnogi od ovih staza zahtjevaju dodatnu obuku i besprj
ekorno poznavanje terena. Sudeći po stručnjacima, ove staze su vrlo kratke, ili imaju jedinstvene atmosferske i meteroološke uslove, ili vrlo dramatičan geografski položaj, ili pak kombinaciju svega ovoga.
1. Međunarodni aerodrom Princess Juliana, St Maarten, Karibi
Pista je dugačka 2180 metara, i idealna je za aviona srednje veličine i nije baš praktična. Prilaz tom aerodromu je sa okeana, što znači da piloti moraju stalno da provjeravaju instrumente kako bi se uvijerili da održavaju tačnu visinu, budući da panorama u takvim uslovima može da dezorijentiše. Obližnja plaža Maho čak je postala popularno mijesto za posmatranje dolazećih aviona. Kako bi poletjeli, avioni moraju naglo da skrenu na desno, tačnije naprave zaokret u obliku slova „U“ kako bi izbegli opasne planine nad stazom.
53de8658382d41ed4ce26900
2. Međunarodni aerodrom Toncontin, Honduras
Krajem 2007. počeli su radovi na uklanjanju jednog dijela brda na kraju ekstremno kratke piste ovog aerodroma. Velike letjelice ovdje ne mogu da slijeću od 2008. kada je Airbus A320-233 preletio pistu i sleteo u obližnju ulicu. Tada je poginulo petoro ljudi, a mnogo više povrijeđeno.

3. Aerodrom Gibraltar, Gibraltar

 Pista je dugačka samo 1800 metara. Piloti na ovom aerodromu moraju da zakoče čim točkovi dodirnu pistu, kako bi izbjegli upadanje u vodu na drugom kraju.
4. Funšar, Madeira
Jedan od najopasnijih aerodroma na svijetu ima kratku pistu i provaliju na jednom kraju. Prvi put je 1980. staza produžena nakon što je 131 putnik poginuo u Boeing-u 727 koji se strmoglavio sa litice prilikom slijetanja. Ponovo je renovirana 2000. i danas se gotovo cijela polovina nje drži na 150 betonskih stubova.  Ipak, blizina ovog aerodroma planinama i moru i stalni rizik od turbulencije, znači da mukama pilota ovdje nikad neće doći kraj.
tehlikeli-hava-alani-3
5. AerodromJuancho E. Yrausquin, Saba, Karibi
To je jedna od najkraćih staza na svijetu koja ima približno 400 metara. Piloti slijetanje na ovu traku asfalta opisuju kao spuštanje na nosač aviona. Letjelica pritom mora letjeti ka velikoj stijeni, prije nego što napravi oštar zaokret na lijevo neposredno prije slijetanja. Pista se nalazi visoko iznad okeana sa liticama sa tri strane.
6. Kai Tak, Hong Kong
Iako je  zbog prevelikog broja nesreća konačno zatvoren 1998. ovaj aerodrom ulazi u istoriju kao jedan od najstrašnijih. Avioni su se bukvalno kačili za vrhove nebodera i planina. Piloti su bili prinuđeni da prave gotovo nezamislivo oštra skretanja i to uz ometanje snažnih vjetrova.
7. Ostrva Barra, Škotska
Da li ste ikad slijeteli direktno na plažu? Red letova je određen plimom i osjekom jer „pistu“ svake noći prekriva voda.
I putnici i piloti na ovim avio sletnim i uzletnim pistama se preznojavaju,zato ih treba izbjegavati.
2 (3)

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net