Recent Posts

VELIKO NEVRIJEME U CRNOJ GORI:Evakuisano 40 putnika na putu između Nikšića i Šavnika

cg-nevreme-sneg-crna-gora-beta-1354872405-238563

Tokom noci clanovi Spasilačkog kluba “Ikstrim” i pripadnici nikšićke Službe zaštite i spasavanja evakuisali su 11 putnika sa nikšićke strane, javila je lokalna televizija.

U tunelu, na oko četiri do pet kilometara od prvog kombija, je još jedan kombi istog prevoznika sa šest putnika, koji je jutros krenuo iz Pljevalja.

Šavnička Služba spasavanja je zajedno sa utovarnom lopatom Crnagoraputa evakuisala oko 30 putnika sa šavničke strane. Putnicima je obezbeđen smeštaj u Šavniku. Stanje bolesnika iz Pljevalja je stabilno.

Zbog jake kiše, saobraćaj u primorskim opštinama Crne Gore je otežan, a na nekim deonicama i obustavljen, jer su bujice izazvale odrone, saopštila je policija.

Normalno odvijanje saobraćaja je posebno ugroženo između Herceg Novog i Risna, kao i na relacijama Tivat-Kotor i Bar-Podgorica.

Saobraćaj za šlepere i kamione, zbog snega, zabranjen je i na putevima od Nikšića, u pravcu Šavnika i Žabljaka , kao i prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Od sinoć do jutros na području Herceg Novog palo je 135 litara kiše po kvadratnom metru, a voda je u nekim mijestima prodrla u podrume kuća.

Predsjednik hercegnovske opštine Nikola Gojković ocijenio je kao alarmatno stanje na području te opštine i građane pozvao da bez velike potrebe ne izlaze iz kuće.

Već od ranog jutra visina snega na Žabljaku ponovo je premašila metar, čemu se posebno raduju turistički poslenici, jer se očekuje da će sezona skijanja na Durmitoru potrajati do maja.

Novi sneg je pao i u Kolasinu, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu i Rožajama.

Prema prognozama, krajem dana i tokom noći između četvrtka i petka, sneg će se početi da pada i u nižim predelima u centralnom delu Crne Gore, a padaće i na planinamama u zaleđu Jadrana.

Zatvoren put od Plužina prema granici sa BiH

Putni pravac Plužine-Šćepan Polje, prema granici sa Bosnom i Hercegovinom, zatvoren je večeras zbog nevremena, saopštila je crnogorska policija.
Put je zatvoren od 18.00 sati.
“Usled nevremena, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije motornih vozila”, navode iz crnogorske policije.
Ranije danas zatvoren je putni pravac Nikšić-Ilino Brdo prema Trebinju za šlepere i kamione sa prikolicama.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net