Recent Posts

Snijeg zabijelio u Sarajevu i veći dio BiH, saobraćaj se odvija otežano

snijeg2

Snijeg je donio problem i vozačima u ostalim dijelovima BiH, pa nadležni apeluju da se pokaže pojačan oprez, posebno tokom vožnje kroz više planinske predjele, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna  upotreba lanaca.

Na putnim pravcima Sarajevo – Konjic i Livno – Šujica potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na području opštine Srebrenica neprohodni su svi lokalni putevi zbog snijega koji od sinoć intenzivno pada, dok se saobraćaj otežan i odvija se i na regionalnim putevima Bratunac-Srebrenica-Skelani i Zeleni Jadar-Milići preko Podravanja.

U Civilnoj zaštiti kažu da nema opasnosti od poplava, jer su vodostaji Drine, Zelenog Jadra i drugih rečica koje protiču kroz srebreničko područje u blagom porastu i ne preti njihovo izlivanje.

Obilnije količine padavina prognozirane su do subote, 7. marta, a stručnjaci upozoravaju da se danas i sutra može očekivati nagli porast vodostaja na vodotocima bujičnog karaktera.

Prema informacijama iz BIHAMK-a skoro na svim putnim pravcima u BiH je otežano odvijanje saobraćaja. Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima i preko planinskih prijevoja. Dodatne poteškoće vozačima mjestimično pričinjava jak vjetar.

Meteorolozi predviđaju nastavak padavina i sutra, no samo do poslijepodnevnih sati kada se očekuje razvedravanje. S prestankom padavina živa na termometru će osjetno pasti pa će tako u ponedjeljak u pojedinim područjima biti između minus 15 i minus 20 stepeni celzija.
Najviše snijega do sada je palo na Bjelašnici (53 cm), u Bihaću (26 cm), Čemernom (18 cm) i Gacku (15 cm).

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net