Recent Posts

Koji su idealni gradovi za studiranje u inozemstvu

Salamanca, Španjolska

Salamanca je vrlo popularan grad među studentima, kada je riječ o studiranju u inozemstvu. To je jedan od najvažnijih gradova sa sveučilištima u cijeloj Španjolskoj. Sveučilište Salamanca je najstarije sveučilište u Španjolskoj, peto po starosti u svijetu, a datira još iz davne 1218. godine. Grad je poznat i pod nazivom ‘Ciudad del Español’, grad španjolskog, što ga čini odličnim mjestom za učenje španjolskog jezika.

Grad je potpuno prilagođen potrebama studiranja, a tijekom godina, je postalo i multikulturalno mjesto zbog svoje popularnosti među studentima na razmjeni. Ovdje se možete družiti s mještanima, europskim Erasmus studentima i studentima s američkih studija. Salamanca sadrži sve što vam je potrebno, te stvarno nemate razloga napustiti ju, ali ako imate potrebu pobjeći u veći grad, Madrid je udaljen samo dva i po sata vožnje autobusom ili vlakom. Čak ste smješteni i blizu zračne luke u Madridu.

Što se tiče programa studiranja, Salamanca obiluje raznovrsnim mogućnostima. Za početak, posjetite internetsku stranicu StudyAbroad.com kako biste stekli okvirni dojam. Ako nađete neki program koji vas zanima, raspitajte se na svom fakultetu za potrebne detalje.

4936692_4_z

 

Lucern, Švicarska

Lucern je vrlo vjerojatno najpopularnije mjesto u središnjoj Švicarskoj, ali sa svojih 76.200 stanovnika se još uvijek može smatrati relativno malim gradu. Središte je transporta, telekomunikacije i vlade. No, ono što zaista čini Lucern spektakularnim je priroda, smješten je na prekrasnom jezeru Vierwaldstättersee, a također se možete diviti i pogledu na dvije planine švicarskih Alpa, Pilatus i Rigi. To je idealno odredište za one koji žele kombinirati studije, to uključuje i njemački, budući da grad leži u njemačkom dijelu Švicarske, te sportove na otvorenom, kao što su planinarenje, skijanje i sportovi na vodi za vrijeme ljetnih mjeseci.

Švicarska je uvijek popularno odredište za studiranje turističkih i hotelijerskih smjerova, zbog svojihkvalitetnih i raznih programa. Za više informacija posjetite njihovu stranicu Switzerlandisyours.com, koji vam nudi i listu savjeta što se tiče školarina za studente.

Chapel_Bridge_and_Pilatus

Bodh Gaya, Indija

Grad Bodh Gaya je poznat jer je to mjesto na kojem je Buddha pronašao prosvjetljenje. Upravo zato je to najidealnije mjesto za detaljnije proučavanje i studiranje budizma. Sam grad se nalazi u okrugu Gaya u indijskoj državi Bihar, a s vremenom je postalo i mjesto hodočašća. Točnije, Bodh Gaya je najvažnije od četiri temeljna mjesta hodočašća koja su povezana sa životom Buddhe (ostala tri su Kushinagar, Lumbini i Sarnath). Hramski kompleks Mahabodhi kod Bodh Gaye je postao dio UNESCO-ve Svjetske baštine 2002. godine.

Antioch University nudi program koji uključuje semestar studija i meditacije, studenti žive u budističkom samostanu u blizini mjesta prosvjetljenja Buddhe Shakyamunija.

Ponovno vam savjetujemo da se za više informacija raspitate na vlastitom fakultetu.

Mahabodhitemple

 

Akita, Japan

Akita je glavni grad prefekture Akita, koja se nalazi u regiji Tohoku, na području sjevernog dijela najvećeg japanskog otoka Honshu. Ima populaciju od oko 325.900 stanovnika i upravo zbog odličnog okruženja pruža idealnu priliku za učenje tradicionalnih japanskih običaja, no s druge strane pruža i multikulturalne usluge te tako uvelike olakšava život studentima drugih nacionalnosti. Zbog blizine rijeka i zelenih površina, grad je idealan za one koji vole pobjeći u prirodu. Raspitajte se na svom fakultetu za detalje.

Akita_skyline

Perth, Australia

2010. godine Perth je stavljen na osmo mjesto kao jedan od najboljih gradova na svijetu za živjeti. To je glavni grad Zapadne Australije i unatoč činjenici da cijelo područje grada broji oko 1.696.000 stanovnika, još uvijek zadržava atmosferu malog gradića. Upravo zato nije ni čudo da toliko studenata svaki semestar želi doći studirati upravo u Perth. Naravno, pomaže i činjenica da se tamo koristi engleski jezik, kojim manje-više svi vladaju.

StudyAbroad.com pruža pregled svih razloga zašto studirati upravo u Perthu. Postoje brojni programi između kojih samo trebate izabrati, a nalaze se na stranici GoAbroad.com. Također posjetite stranicu PerthEducationCity.com kako biste doznali više informacija o životu studenta u jednom australskom gradu.

Perth-Australia-australia-21067977-2080-1544

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net