Recent Posts

Beograd neće pokvariti odnose sa Zagrebom i Hrvatskom

Predsjednik Srbije Toma Nikolić je gostujući u zvucnim medijima u Beogradu podsjetio da je bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović bio u zvaničnoj posjeti Srbiji i da je dočekan izvanredno, kao dobar komšija i prijatelj.

“Ali sada je red da Hrvatska pozove Srbiju. Svako ko se razumije u diplomatiju pitao bi što vi idete dva puta uzastopno u Srbiju, a vi ne idete…”, rekao je Nikolić.

Beogradu i Srbiji i Zagrebu i Hrvatskoj su, kako je dodao, jako važni i dobri odnosi, ali je Hrvatska “još uvijek u euforiji predizborne i postizborne kampanje pa se ne usuđuje da kaže da joj je saradnja sa Srbijom toliko bitna, a jeste, sta onda sleduje”.

Srbija, kako je istakao, neće pokvariti odnose sa Hrvatskom i neće ništa uraditi da ugrozi te odnose.

Toma Nikolić je kazao da je imao jak razlog da ne ode na inauguraciju Grabar Kitarović jer je tada bio Dan državnosti Srbije, podsjetio je da našu zemlju predstavljao premijer Aleksandar Vučić i rekao da je pitanje da li bi Hrvatska učinila takav gest da je Srbija na njen dan organizovala neku inauguraciju.

Na kraju Nikolic je ocjenio i da Hrvatska mora da razmisli da li će HDZ da se vraća na staru ideologiju ili da vodi zemlju u budućnost.

srbija_flag-1680x1050

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net