Recent Posts

Ankara: Prica o laboratoriji koja štiti Erdogana od trovanja

ak-saray-ankara-afpgetty-main

Nova luksuzna palata predsjednika Turske koja se izgradila u Ankari ima i laboratoriju za testiranje hrane i tako ce predsjednik Redžep Tajip Erdogan biti zaštićen od pokušaja trovanja.

Nakon 12 godina na mjestu premijera, Erdogan je 28. augusta preuzeo dužnost predsjednika države i na izborima kao prvi predsjednik koga je narod direktno izabrao 10. augusta.

Ubrzo nakon što je izabran, odlučio se preseliti iz palate na Cankaya u prijestonici Ankari u masivni novi kompleks koji je u početku građen za ured premijera.

“Prijetnja više ne može da dodje od hrane”, izjavio je Čevdet Erdel, lekar specijalista, koji je član vladajuće Partija pravde i razvoja (AKP).

Erdel je rekao da se laboratorija priprema za slučaj “toksičkih, radioaktivnih i bioloških napada” na 61-godišnjeg Erdogana, preko hrane i pića.

Lekar je dodao da do sada nijedan napad takve vrste nije otkriven u raskošnoj palati na periferiji Ankare, gde petočlani lekarski tim radi 24 časa dnevno.

Otvoren u oktobru prošle godine, novi nezavršeni gigantski kompleks u centru zelenog predgradja, u kojem živi Erdogan, postao je omiljena meta napada njegovih protivnika, koji u njemu vide simbol opsjednutosti veličinom i odlike autoritarizma i islamizma turskog lidera.

Kompleks se gradi na više od 200.000 kvadratnih metara, ima 1.150 soba i koštaće oko pola milijarde evra.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net