Recent Posts

Sarajevska Dubioza Kolektiv na Sea Dance Festivalu

Prvi balkanski bend sviraće na Jazu u sklopu velike svjetske turneje, u kojoj će obići preko 100 svjetskih destinacija, neke od najvećih svjetskih festivala, kao i evropske metropole Berlin, Amsterdam, Madrid, Barselonu i Beč gdje su karte za njihov nastup već rasprodate! Uz takav raspored, Dubiozi će ove godine Jaz biti jedina stanica u Crnoj Gori.

Nasi lucidni Bosanci su pred nastup na Jazu u svom prepoznatljivom stilu i uz melodiju aktuelnog hita “No Escape”, pjesmom pozvali sve fanove na Sea Dance, otpjevavši nove stihove posvjećene Budvi i Sea Dance festivalu.

Oni takvi britkim tekstovima zapakovanim u muzičku mješavinu hip hopa, reggae, dub i rock zvuka,Dubioza kolektiv  je više od ijednog drugog domaćeg benda uspio da očara kako domaću, tako i svjetsku publiku. Važnost ovog benda prepoznali su brojni svjetski mediji, među kojima se izdvajaju magazin Time i BBC, koji su članove ovog sjajnog sastava vidjeli kao glas Bosne i cjelog Balkana.

Pridružio im se i MTV, dodjelivši im nagradu za najemitovaniji bend iz regiona uz nagradu za Best Adria Act! Fatboy Slim puštao je njihovu pjesmu „Balkan Funk“ na svjetskim festivalima 2011. godine, a Bill Gould, lider benda Faith No More, producirao im je album za svjetsko tržište „Wild Wild East“ iz iste godine.

Reputaciju društveno angažovanih liričara zaokruženih interesantnim i uhvatljivim muzičkim kompozicijama, posl,je apsolutnog uspjeha albuma „Apsurdistan“, nastavljaju i sa novim izdanjem „Happy Machine“. Sa oko million i po pregleda na YouTube kanalu, posebno se izdvojila numera No Escape (from Balkan), čiji se spot našao na naslovnoj stranici sajta Pirate Bay, čijem su zatvorenom osnivaču Per Gottfidu Svartholmu posvetili pesmu „Free.mp3“!

Osim EXIT festivala na kom su priredili četiri sjajna koncerta, nastupali su na najvećim evropskim festivalima kao što su Roskilde, Sziget, Eurosonic, Paleo i drugi. Nikog više ne čude ni rasprodati koncerti u Beogradskoj areni, zagrebačkom Domu sportova, te najvećim dvoranama od Vardara do Triglava.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net