Recent Posts

Novo da i Crnogorske firme su zaintresovane za srpske

IMG_2088

Provjereno je da imamo pet kompanija iz Crne Gore koje su zainteresovane za osam preduzeća iz Srbije u procesu privatizacije i to može da bude jedan od modela na kome ćemo u narednom periodu raditi”, rekao je Sertić novinarima poslije potpisivanja Protokola sa zasjedanja mješovite Komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Crne Gore.

Željko Sertić je rekao da je, prema podacima statističkog zavoda, spoljnotrgovinska razmjena sa Crnom Gorom prošle godine iznosila 618 miliona evra, od čega je izvoz bio 568 miliona evra, a uvoz iz Crne Gore 50,6 miliona evra.

“I u okviru CEFTE, i u okviru svih odnosa izmedju dvije drzave, ima puno prostora za širenje saradnje, pogotovo što je Crna Gora u mnogim pregovaračkim poglavljima korak ispred nas i tu lijepo sarađujemo”, naveo je Sertić.

Takodjer Sertić je konstatovao da bilateralna saradnja Srbije i Crne Gore može biti i veća bez obzira na to što je Srbija u suficitu u trgovinskoj razmeni.

“Mislim da postoji prostor za dalji razvoj i za širenje roba i usluga koje kompanije iz Crne Gore proizvode i pružaju ovde u Srbiji, ali i da naša preduzeća u narednom procesu učestvuju u više projekata”, zaključio je srpski ministar privrede.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net