Recent Posts

Nenad Marković još 2 godine u Trabzonu

laVr6DXnNenad Neno Marković koji je početkom sezone preuzeo tim sa Trabzona jedinog prvoligasa Turske sa Crnog mora poslije starta 1-7, i do kraja 2014.  tim kojeg sa uspjehom trenira doživio je samo tri poraza na 15 utakmica u svim kosarkaskim takmičenjima.

Danas je Trabzon hit sezone i poslije 20 kola u Turskoj košarkaškoj ligi ima polovičan učinak, pa ma iznenadjenje svih ljubitelja kosarke sa Galatasarajem, Bešiktašem, Turk Telekomom i Istanbul BŞB vodi borbu za plasman u plej-of.

Trabzona u svojim redovima ima kao kljucne igrace reprezentativca BiH Andriju Stipanovica i srpskog košarka Novicu Veličković. 

Neno (Nenad) Markovića nam je nedavno poslije susreta u Istanbulu protiv Fenerbahcea Ulker rekao:“Imali smo 0-4, pa 1-6, pa smo došli  do 6-6 i daleko je pozitivnije, bolje.Ocekujemo da u zavrsetku sezone udjemo medju 8 timova u plej-of i za borbu za prvaka Turske”.

Markovic je poznat kao trener koji radi,  po savremenim pristupima moderne igre i sistem koji koristi je vec odavno prepoznatljiv. Vidljivo je  da je Neno Markovic danas jako popularan na Crnom moru  i da ima iskustva i kao igrač. Danas se sve vise u Turskoj priča da je Markovic  veoma  energičan trener i da je kao potvrda svega i stigla nagrada o produzenju ugovora za Tranbon u naredne dvije sezone.

Uz Nenada Markovica,jos tri trenera iz BiH su uspjesni u Turskoj Kosarkaskoj ligi ,Adis Beciragic vodi klub  Torku Konyaspor Basket a na klupi Istanbul BŞB kluba slede Drasko Prodanovic i Nihad Izic.(k)

Nenad-Markovic-1024x542

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net