Recent Posts

“Zaštititi Sandžak od raznih ludaka”

578848_novipazar02-bozaj-i-ljajich-obilaze-izlagacce-foto-n.--kocovich_f

Ljajić se osvrnuo na poslednje događaje u Novom Pazaru.

– Prethodnih dana išle su vrlo loše slike iz Novog Pazara. Najprije su neki pozivali NATO i lupetali kao Maksim po diviziji, cjela javnost u Srbiji smijala se tim izjavama, a mi smo trpeli ogromnu štetu koju ćemo otplaćivati narednih nekoliko mjeseci, možda i godina. Onda su se pojavili neki ludaci koji su sebe nazvali navijačima i dali sebi za pravo da pištoljem prijete fudbaleru zato što je promašio penal. Neće ovo biti Kolumbija, niti ćemo dozvoliti da sliku o Novom Pazaru šalju oni koji su najgori među nama – rekao je Ljajić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocjenio je prilikom otvaranja petog Međunarodnog sajma tekstila u Novom Pazaru da su tom gradu potrebni investitori koji će zaposliti omladinu, a ne “lupetanja i ludaci huligani”.

On je dodao da Novom Pazaru trebaju domaći i strani ulagači koji će uposliti omladinu, ali i ljudi koji će dolaziti da svoj novac troše u ovom gradu.

Turska želi da od Novog Pazara napravi centar Srbije, Balkana i Evrope. Ima puno naših kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiju, a zakoni donijeti prošle godine su im stvorili uslove za to. Dobra vijest je i da je naša “Halk banka” zainteresovana za “Čačansku banku”, pa ona može pomagati njihovo poslovanje – ocenio je Bozaj i dodao da su odnosi dvije zemlje sve bolji, kao i da je pravi trenutak za poboljšanje privredne saradnje.

 Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović smatra da je Sajam idealna prilika da domaći proizvođači tekstila i odjeće uspostave kontakte i saradnju sa turskim firmama.

Na Sajmu tekstila koji se održava u dvorani “Pendik” proizvode predstavilo je 40 firmi iz Turske i Srbije, kao i jedna iz Pakistana.

Sajam je otvoren do 28. februara.

Ministar Ljajić je je sa ambasadorom Turske Mehmetom Kemalom Bozajem otvorio međunarodni sajam tekstila koji su organizovali Grad Novi Pazar i turska kompanija “Meridijen”.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net