Recent Posts

Sad se konačno predstavlja “Samsung Galaxy S6”

Vidje li smo drugačiji dizajn najprimetnijeg mobitela “Galaxy S6 Edge” modela koji je sa zakrivljenim ivicama, koji posjeduje funkciju da korisnik veoma lako i brzo ostane u kontaktu sa odabranim ljudima, kao i da upozori vlasnika na važne informacije.

Naime, na prezentaciji smo vidjeli da u svojim ivicama koje su zakrivljene posjeduje „brze kontakte“, a postoji i mogućnost da za svaki kontakt izaberete boju, tako da kad vas neko zove pojavi se zadata boja i korisnik odmah zna o kome se radi, čak iako ne pogleda direktno u telefon.

Prodavaće se po većoj cijeni od standardnog “S6” telefona, koji, inače, ima iste specifikacije.

Samsung 1 (1)

 

Promjene u odnosu na dosadašnje modele uključuju i “TouchWiz” korisnički interfejs koji je jednostavniji za korišćenje i smanjuje broja „pop-ap“ poruka, kao i to da novi telefon ima metalni okvir i staklo umjesto plastike od koje su bili izrađeni raniji modeli.

Redizajn, međutim, znači i da su neke funkcije morale biti odbačene: telefoni nisu otporni na vodu, nemaju mikro SD karticu za dodatno skladištenje i njihova pozadina ne može da se ukloni kako bi se promjenila baterija.

Samsung 2

 

Poboljšanja u odnosu na model “S5” su i povećana rezolucija ekrana – sada 577 piksela po inču – i sposobnost da bude 20 odsto svjetliji. Što se procesora tiče, južnokorejski gigant odlučio se da koristi Exynos 7 Octa, kome četiri jezgra rade na frekvenciji 1,5, a druga četiri na 2,1 gigaherca. Inače, 64-bitni procesor je dizajnirao „Samsung“ sa 14-to nanometarskim provodnicima u čipu.

Ima tri gigabajta LPDDR4 radne memorije, a pošto je kućište zapečaćeno i ne može da primi mikroSD karticu, prodavaće se u tri varijante – sa memorijom od 32, 64 i 128 gigabajta prostora.

 

 

Samsung 3

 

„Samsung“ je izgubio tržišnu trku od „Epla“ i ostalih kompanija, nakon što je model “S5” prodat u mnogo manje primeraka od svojih prethodnika. Uprkos tome, stručnjaci su za novi model pametnog telefona imali riječi hvale.

„’Samsung’ je jasno osluškivao komentare korisnika – ne samo za ‘Galaxy S5’, koji je bio promašaj prošle godine i donio je gubitke kompaniji – nego i za ‘S4’ koji je mnogo bolje prošao“, rekao je Ben Vud, šef istraživanja u “CCS Insight tech consultancy”.

Samsung 4

Sam Softver je napravljen mnogo oštrije i jasnije, dizajn proizvoda ima čiste linije i izgleda vrlo lijpo i to je svakako nešto što je nedostajalo „Samsungovim“ proizvodima duže vreme“, izjavio je Vud za Bi-Bi-Si.(k)

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net