Recent Posts

PROTIV KOMPANIJE “PINK INTERNATIONAL” PODNJETO ČAK 65 TUŽBI Mitrovića tuže za 315 miliona dinara

579332_zeljko-mitrovic-01rasfoto-bosko-karanovic_f (1)

Konstantno u problemima: Željko Mitrović

Protiv kompanije “Pink International”, kojoj je račun bio u blokadi čak 178 dana, pokrenuto je 65 tužbi pred Privrednim sudom u Beogradu. Najčešći osnov za tužbe su neplaćeni računi i obaveze.

Na spisku onih koji potražuju novac od Željka Mitrovića su uglavnom kompanije i firme sa kojima je “Pink International” poslovao, a koje pred sudovima sada pokušavaju da naplate milionske iznose. Najveći dug koji putem sudskog postupka pokušava da se naplati je 200 miliona dinara.

Zanimljivo je da je vlasnik “Pinka” u tri slučaja i tužilac. On je, naime, pokrenuo sudske sporove protiv tri firme od kojih potražuje ukupno oko 13,5 miliona dinara. Željko Mitrović se godinama unazad nalazi na spisku najvećih poreskih dužnika Srbije.

Prvi put je svoj dug pokušao da reši još 2012. godine, kada je, kako je tada izjavljivao, prodajom fabrike vode “Iva” zatvorio krug i rešio poreski dug. To se, međutim, nije desilo, pa je Mitrović još jednom pokušao da primjeni isti recept. Ovoga puta je prodao fabriku žvaka “Stars” i od tog novca pokrio poreski dug od 500 miliona dinara.

Tada se Mitrović pohvalio da državi ne duguje više ništa. Ispostavilo se da to nije tako, jer prema podacima Poreske uprave Mitrovićeva firma “Pink International” je 17. februara 2015. za porez dugovala 93 miliona dinara, zbog čega se i našao na najnovijoj listi najvećih poreskih dužnika.

Zanimljivo je da je Mitrović uspio da proda fabriku žvaka “Stars” i pored toga što je ta kompanija u velikim dugovima. Račun “Starsa” je neprekidno u blokadi već tri godine za 15,8 miliona dinara. Fabrici vode “Iva”, koju je Mitrović prodao 2012, račun je blokiran za čak 1,8 milijardi dinara. Ova kompanija je finansijske probleme imala i dok je bila u Mitrovićevim rukama.(k)

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net